GINNI

Våra framgångar:

SM i lydnad 2003
Vårt första SM där vi gick till final och slutade som sjua.
SM i lydnad 2004
där vi placerade oss som tvåa. Vi blev dessutom uttagna till landslaget i lydnad och fick åka med till
EM 2004 i Italien
Sverige vann lagguld samt Ginni och jag placerade oss individuellt som femma i Europa. Det var en rolig och fantastisk upplevelse att få vara med och tävla i lag på så hög nivå och dessutom utomlands.
EM i lydnad 2005, Österrike
Trevlig resa med mycket upplevelser både under resan och på plats. Sverige tog lagsilver, guldet gick till Norge.

Svenska Mästerskapen 2005, Borås
En trevlig helg och en bra upplagd tävling. Ginni och jag hamnade som trea på prispallen.
Nordiska Mästerskapen 2005, Norge
Ginni är på topp och vi tar hem det individuella guldet och blir Nordiska Mästare. Jättekul, en fantastisk upplevelse! Som lag kom Sverige tvåa, endast två poäng efter Norge som fick guldet.
HUND 2005, Stockholm
Ginni och jag kom tvåa på lördagens lydnadstävling elit och vann söndagens tävling. Dessutom tog vi hem
ÅRETS LYDNADSHUND 2005.
Debut i Brukslydnad Spår 2006-04-22 i Eskilstuna
Trevlig stämning, fint väder och bra arrangemang. Ginni slog till med 9,5 och 10 på spåret. Slutpoäng 302,5 inkl. lydnad. Högsta möjliga 320 poäng. Jag är så glad över min härliga hund!

SM 2006 gick av stapeln i Uppsala.
En miss på fjärren gjorde att vi halkade ner på listan, men vi tog oss dock till final.
Finalen gick strålande fram till fjärren där samma miss uppstod.
Vi placerade oss som femma, men med finaldagens bästa resultat.
VM Polen 2009-12 november 2006
Roligt att få ut och tävla igen. Resan var trevlig med god mat och bra tävlingshall (lite kall kanske, jackan var på mestadels). Upplägget tävlings-dagarna var bra.
Sverige tog hem lagsilver och jag och Ginni placerade oss som femma individuellt. Finland tog lagguld och Norge lagbrons.

Nordiska Mästerskapen
i Sthlm 9-10 december 2006
Inte så långt att åka denna gång. Kändes konstigt att bo på hotell i Stockholm. Dag ett gjorde Ginni ett jättebra jobb och trots en miss på rutan ledde vi efter dagen och skulle således gå ut som sista ekipage dag två.
Det blev en spännande dag två. När det bara var några tävlande kvar så var mina nerver på topp. Skönt att Ginni höll sig lugn. Vi visste att lagguldet var i hamn, men för att ta det individuella guldet var vi tvugna att ligga i snitt på 9:or eller mer. En inte alltför lätt uppgift.
Tro det eller ej, Ginni toppade nog sig själv och sina prestationer. Återigen blev vi Nordiska Mästare individuellt. En otroligt härlig känsla!!!
Jag har nog aldrig blivit så glad.
NM i lydnad Danmark november 2007
Träningen i den stora inomhushallen kändes bra. Ginni var på topphumör och kändes som vanligt.
Dag 1:
Kände inte igen Ginni under vårt program. Delvis gick det bra men allt kändes inte OK. Hon kändes osäker i vissa moment vilket inte är hennes vanliga beteende. På natten sov hon under mitt täcke, vilket aldrig hänt tidigare.
Dag 2:
När vi skulle in på platsliggningen skyggade Ginni vid ingången till planen. Hon gjorde sedan en orolig platsliggning och jag fick knappt av henne från plan. Hon skyggade för allt ljus och slängde sig okontrollerat i kopplet. Veterinären kom och konstaterade att pupillerna var stora och släppte in allt ljus. Hon ordinerades mörker. Hjärnskakning?

Vi åkte med Ginni under en filt i baksätet, direkt till Bagarmossens djursjukhus där vi fick träffa en ögonspecialist. En massa prover togs samt en neurologisk undersökning gjordes. Alla prover OK. Efter några dagar kändes hon fortfarande inte bra. Belastar inte höger bakben fullt ut. Vi fortsatte då undersökningarna med röntgen och magnetröntgen. Vissa små förändringar syntes på magnetröntgen. Trolig diagnos, någon form av förgiftning i Danmark. Kan ha ätit något smaskigt i någon buske ute. Kan ha fått någon skada i samband med detta. Nu satsar vi på rehab genom simning, dragning och sandträning.
Under sommaren 2008 märkte jag att Ginni skyggande för vissa typer av skuggor o ljusrörelser. Efter ett antal besök hos ögonspecialist konstaterades att hon fått förändringar på näthinnan i form av fläckar, troligtvis skador från förgiftningen.
Har tagit det svåra beslutet att inte tävla henne mer i lydnad eftersom det på tävlingar ofta är strålkastarljus. Nu får vi satsa på vallning och eftersök på vilt .

Lydnadsstipendium
Bo Jonssons lydnadsstipendium 2008 tilldelas Ann Dahlin.
Ann Dahlin får årets stipendium för sin förmåga att framgångsrikt verka i svenska landslaget. På hennes meritlista finns ett VM-silver i lag 2005, EM-guld i lag 2004 och ett EM-silver 2005. Hon blev även individuell nordisk mästare 2005 och 2006.
Genom aktiv utbildningsverksamhet säkerställer hon en god tillväxt för lydnadssporten.